Zašto biste novac poverili baš nama? Jednostavno je.

Nikola Petrović, direktor Sektora za obradu i transport gotovine i vrednosti
G4S direktor sektora za obradu i transport gotovine i vrednosti Nikola Petrović.

G4S u Srbiji već više od decenije vrši poslove obrade gotovine i vrednosti. Značajno duže vrši i transport novca. Kompleksne i zahtevne usluge? Svakako. Ali sa sigurnošću i velikim zadovoljstvom ističem da je G4S jedina kompanija čiji resursi omogućavaju kompletnu uslugu transporta, obrade i osiguranja poverenih vrednosti, uz stoprocentnu sigurnost.

Poveravanje poslova obrade gotovine G4S-u dovodi do značajnih mogućnosti optimizacije procesa i smanjenja troškova klijenta, odnosno banke: smanjenje radnih aktivnosti po filijalama, bolja optimizacija CIT (Cash-in-Transit) ruta kroz mogućnost prikupljanja/dostave novca tokom celokupnog radnog vremena filijale, kao i prebacivanje trezorskih aktivnosti na G4S. Sve navedeno nedvosmisleno pokazuje da će troškovi koje banka ima biti značajno transparentniji, optimizovani i predvidivi. Ukoliko banka dobije nekog značajnog klijenta u ritejl sektoru, ne mora zapošljavati dodatni kadar za obradu dobijenog novca već će znati koliki je konkretan trošak u slučaju da G4S taj novac preuzme i obradi. Sa druge strane, ukoliko se desi da banka izgubi nekog ritejl klijenta, i dalje neće imati troškove vezane za prekid radnog odnosa, amortizaciju opreme i slično.

Ono sto je možda i najznačajnije u procesu obrade i transporta gotovine je da G4S sopstvenom polisom osiguranja u potpunosti pokriva sve poslove rukovanja gotovinom. G4S polisa osiguranja štiti novac klijenta od svih rizika, stoga je klijent u potpunosti rasterećen u smislu potencijalnih gubitaka. Čak i da se gubitak dogodi, G4S je u obavezi da izgubljena sredstva u potpunosti nadoknadi. Ovakav način poslovanja G4S izdvaja u odnosu na konkurenciju i čini ga jedinom kompanijom na tržištu koja osigurava klijentov novac prilikom isporučivanja svoje usluge.

U čemu se još ogleda naša prednost?

G4S će u 2021. godini dodatno doprineti unapređenju poslova transporta i obrade novca i to softverskom podrškom klijentima kroz potpunu digitalizaciju procesa obrade gotovine. Svi G4S klijenti će dobiti pristup klijentskom portalu na kom će imati uvid u kretanje pošiljke i status obrađenih/prebrojanih pošiljki.

G4S značajno razvija svoju keš operaciju kroz otvaranje Keš centra u Novom Sadu, a do kraja 2021. godine i u Nišu. Uz Beograd, biće to mreža G4S objekata u potpunosti dizajniranih i izgrađenih za obradu novca prema najboljoj G4S praksi na globalnom nivou, odnosno svetskim standardima za ovakvu vrstu objekata. Takodje, G4S centri za obradu gotovine i vrednosti (Keš centri ) predmet su stalnih audita i detaljnih provera našeg Odeljenja bezbednosti na regionalnom i lokalnom nivou G4S Grupe. Takve provere ne ostavljaju prostor za nepoštovanje procedura i svakodnevno unapređuju našu uslugu.

Jednostavno je. Potpuna sigurnost, osiguranje novca, transparentnost, predviljivost troškova i skoro pa neograničena fleksibilnost razlozi su da poslovne banke u što većoj meri “prebace” aktivnosti obrade novca na G4S.

Mi činimo vaš svet bezbednijim.

Rizike prenesite na nas.

Cash